Datum objave: 16. rujna 2022.
Kategorija: Naslovnica

Početak školske godine, posjet izložbi!

Jesen nam je donijela druženja u busu, pričanje u klupama, posjete izložbama.

Započeli smo školsku godinu posjetom izložbe bivše učenice naše škole Tee Teodorović.

Par riječi o umjetnici i njenom radu doznali smo prilikom osobnog susreta.

„Tea Teodorović, rođena u Rijeci 1996. godine, živi u Umagu. 2022. završava diplomski studij Likovne pedagogije – modul Kiparstvo, pri Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci… Dobitnica je Rektorove nagrade za izvrsnost, nagrade Zaklade sveučilišta u Rijeci – smjer POTICAJ. Također, članica je HDLUa i ULUPUHa (student pripravnik) od 2022. godine. Izlagala je na raznim skupnim i žiriranim izložbama… Kroz različite medije i istraživanja, kombinacijom snage riječi i likovnog izražavanja, bavi se tematikom emocija, emocionalnih stanja, kao i mentalnog zdravlja, njihovih utjecaja na samu umjetnicu i društvo koju je okružuje… Djela nastaju kao  osobna priča, poput dnevnika – zabilježavanje osobnog iskustva.“

U sklopu prezentacije umjetničkih djela autorica nam je ispričala što za nju znači proces nastajanja radova, koliko se daje i koliko joj znači rad. Također smo saznali pojedinosti o Akademiji, što je potrebno za upis, kako izgleda diplomski i slično.

Malo atmosfere donijeli smo i vama, u organizaciji i pratnji  prof. Vukelić  i Merlacchi izložbu su posjetili  3. i 4. d razredi, a sve je zabilježeno kroz objektiv Katarine Kožul.

Izložba je otvorena do subote 17.09.2022. i naša je preporuka.

Ujedno svim učenicima (i onim bivšim) te djelatnicima želimo dobar start i puno uspjeha u novoj školskoj!

Branka Merlacchi, prof.

 

 

Pročitajte još

Skip to content