Datum objave: 6. travnja 2023.
Kategorija: Naslovnica

SURADNJA S USTANOVAMA, UDRUGAMA… DIZAJN IDENTITETA

 

Ove godine naši su učenici imali priliku pokazati kreativnost na djelu – dobili su „stvarne“ zadatke – osmisliti logo za događaj te nacrtati motiv koji predstavlja udrugu.

Projekti su trajali nekoliko mjeseci, za oba je raspisan natječaj, a vrijedne ruke naših učenika bile su danima u pokretu. Mentori profesori koji su vodili projekte bili su Tonči Peranić i Branka Merlacchi.

Na oba natječaja javilo se puno učenika te je teško bilo izabrati najbolje.

No, krenimo redom!

Tema vodilja za Domijadu, pod vodstvom Doma učenika Sušak, bila je KAP VODE – riječka voda, kiša, more i mnogi izvori nepresušan su i neiscrpan motiv koji su naši učenici istraživali.

Najistaknutije učenice bile su Simona Stojanović iz 2.AT i Karla Jugovac iz 2.D razreda, no među zapaženim radovima tu su i učenici: Gabriel Marković i Helena Matulja iz 2.AT, Uršula Gerstman iz 3.AT, Antonia Krnić i Katja Vlahinić iz 1.D, Eleonora Tomljanović iz 2.D, Leona Vlašić iz 3.D te Veronika Benzia iz 4.D razreda.

Opisu pridružujemo primjere nekoliko uspješnijih radova, a putem fotografija možete osjetiti djelić atmosfere svečanog otvaranja 46. Domijade, simbolično na Svjetski dan voda!

Drugi projekt vezan je uz rad i djelovanje Udruge invalida rada Rijeke i njihov prepoznatljiv motiv – žutu ružu.

I ovoga puta učenici su pokazali mnoštvo inspiracije, više desetaka žutih ruža nastalo je kroz nekoliko tjedana te su „buketi“ poslani u udrugu.

Djelatnice udruge oduševljeno su prihvatile cvijeće kojim su učenici nastojali izraziti ljepotu života… različitosti, a opet tolerancije i uvažavanja svih.

Iako su svi učenici pokazali neizmjeran trud i kreativnost, morali smo istaknuti ponajbolje: prvo mjesto osvojila je Klara Vukić iz 3.D, drugo mjesto zauzela je Veronika Benzia iz 4.D, a 3. mjesto pripalo je Karli Jugovac iz 2.D razreda.

Također, za Udrugu je napravljen niz zahvalnica koje će se koristiti prilikom trenutaka zahvale za poticanje i rad udruge.

Zahvalnice su osmislili učenici 3.AT razreda s profesoricom Nelitom Boban te su neki njihovi radovi također izdvojeni kao pobjednički.

Prvo mjesto osvojila je Kali Zatezalo, drugo mjesto pripalo je Dominiku Janu Martinoviću, dok su treće mjesto podijelili učenici Tin Fike i Filip Barić.

Svi učenici, u oba projekta, dobili su zahvalnice, a ponajbolja mjesta su nagrađena!

Čestitamo najuspješnijima u ovim projektima, pohvaljujemo sve učenike koji su doprinijeli realizaciji oba projekta kao i njihove mentore, a sve radove ćete uskoro moći vidjeti i na svibanjskoj izložbi u galeriji Podroom.

Pročitajte još

Skip to content